UNIÓN

viernes, 22 de julio de 2011

CENTRE DE DIA DE MALALTS MENTALS DE SUECA








CENTRE DE DIA DE MALALTS MENTALS DE SUECA


Aquest escrit va dedicat a  Carol Martí i Miguel Melero per la llavor que fan tots els dies en el centre de dia amb els malalts mentals de Sueca.


Des de fa molts anys, aquestes dues persones porten el centre de dia de Sueca, i estan molt implicades tant amb els malalts com amb les seues famílies. L’associació que porta aquest centre, sense ànim de lucre, té com a objectiu millorar la qualitat de vida del malalt mental i dels seus familiars.

La majoria de persones amb malatia mental crònica que viuen a la Comarca de la Ribera Baixa manifesten una deterioració en la seva ativitat social, familiar i laboral. És per això que aquests malalts acudeixen a aquest Centre per iniciativa pròpia.

En aquest centre ajuden aquests malalts per tal de tindre una gran autoestima sobre ells mateixos i ho fan a través de diferents tallers i activitats com per exemple el Taller de Rehabilitació Cognitiva, el Taller de Manualitats, les Activitats esportives i el Suport als familiars.

Algunes vesprades a la setmana visiten als familiars a les cases per poder veure com han evolucionat i com es desenvolupen en l’entorn familiar, és així que poden observar si duen bé tot el tractament de les medicines i el seu comportament.

Antigament, les persones que patien aquestes malalties mentals es veien obligades a amagar el seu patiment però, afortunadament, avui dia existeixen centres per a què puguen tindre una vida millor  i de qualitat i siguen tractats com una persona normal.

Avui entenem que la malaltia mental no només és tractable, sino que és una malaltia crònica com l’asma o la diabetis. La depressió, una de les malalties mentals més comunes, resulta difícil de tractar, motiu pel qual les persones se l’han de tractar i saber-la dur amb la finalitat de millorar la seua salut i el seu benestar. El tractament de  les malalties mentals més comunes potser, fins i tot resulta més dificil que el tractament de la salut de les persones amb malalties a llarg termini com puguen ser l’angina de pit, l’artritis i l’asma.

La depressió i l’ansietat són dues de les causes principals dels problemes de salut derivades de les malalties cròniques. Però amb un tractament adequat i amb el suport a què tenen accés a través de familiars i de la gent que els envolten dia a dia, la gent pot aprendre a conduir la seva malaltia mental i pot recuperar-se suficientment com per tenir una vida plena i productiva, encara que no es curen.

Cada vegada hi ha més persones que pateixen malalties mentals com la depressió, l’ansietat, l’esquizofrènia i el trastorn bipolar. Així que ara és el moment de posar les malalties mentals en igualtat de condicions amb les altres malalties cròniques.


No hay comentarios:

Publicar un comentario